Τιμές ενοικίασης σκάφους: όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι ενοικιάσεις σκαφών έχουν γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία, μιας και όλο και περισσότερες παρέες Ελλήνων και ξένων αποφασίζουν να νοικιάσουν κάποιο σκάφος και να περάσουν κάποιες μέρες των διακοπών τους εξερευνώντας μόνοι τους και με απόλυτη ευελιξία τις ελληνικές θάλασσες. Από όσους δεν γνωρίζουν υποστηρίζεται ότι αυτός ο τρόπος διακοπών είναι πολύ ακριβός και δεν απευθύνεται στους κοινούς θνητούς, όμως κατά πόσο τελικά ισχύει κάτι τέτοιο; Οι τιμές ενοικίασης σκάφους δεν είναι σε καμιά περίπτωση όσο απαγορευτικές νομίζετε. Θα μπορούσε μάλιστα κανείς να πει ότι για μια μεγάλη παρέα συμφέρει περισσότερο να νοικιάσει σκάφος παρά να κάνει συμβατικές διακοπές σε ξενοδοχείο, διακοπές που θα περιοριστούν σε ένα μόνο μέρος χωρίς εναλλαγή παραστάσεων. Ενημερωθείτε, λοιπόν, για τις τρέχουσες τιμές ενοικίασης σκάφους και ετοιμάστε βαλίτσες!

Εβδομαδιαίο κόστος

Το κόστος ενοικίασης για ένα ιστιοπλοϊκό ξεκινάει από τα 1500€ την εβδομάδα. Αν αυτή η τιμή σας φαίνεται αρχικά πολύ ακριβή, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνετε λίγο προσεκτικότερους υπολογισμούς πριν απορρίψετε τις τόσο ξεχωριστές διακοπές με σκάφος. Κάθε σκάφος δέχεται 6 με 8 άτομα, οπότε ανά ημέρα η δαπάνη ανέρχεται περίπου στο ίδιο ποσό που θα δίνατε για ένα ξενοδοχείο αλλά και τα τσουχτερά ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η τιμή ανεβαίνει για την ενοικίαση μεγαλύτερων σκαφών, όμως τότε ανεβαίνει αντίστοιχα και ο αριθμός των ατόμων.

Επιπλέον δαπάνες

Στις τιμές ενοικίασης σκάφους θα πρέπει να προσθέσετε και κάποιες επιπλέον δαπάνες. Πολλές εταιρείες δεν συμπεριλαμβάνουν στην τιμή τη βενζίνη και το wifi, όμως αυτά τα έξοδα δεν ξεπερνούν τα 150€ την εβδομάδα. Άλλα μικρά κόστη είναι το κόστος ελλιμενισμού για τη διανυκτέρευση σε κάποιο λιμάνι, όπου ανάλογα με το μέρος θα πρέπει να πληρώσετε 20-30€ τη βραδιά εκτός από μικρά, άσημα νησιά που έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές στα λιμάνια τους, και το κόστος εφάπαξ καθαρισμού, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 70€.

Skipper

Το μεγαλύτερο επιπλέον κόστος που ανεβάζει τις τιμές ενοικίασης σκάφους είναι η πρόσληψη skipper, δηλαδή καπετάνιου. Αν στην παρέα σας έχετε τουλάχιστον δύο άτομα που έχουν δίπλωμα ιστιοπλοΐας, δεν θα χρειαστείτε skipper, αν όμως αυτό δεν ισχύει, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η νομοθεσία επιβάλλει να προσληφθεί ένας επαγγελματίας καπετάνιος. Το μεροκάματο του skipper είναι περίπου 130€ την ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και με όλα τα παραπάνω έξοδα, το κόστος ανά άτομο και ανά ημέρα σπανίως ξεπερνάει τα 100€, οπότε η ενοικίαση σκάφους δεν είναι κάτι εξωπραγματικό για το μέσο άνθρωπο. Αν υπολογίσετε για τις διακοπές σας σε κάποιο νησί τα εισιτήρια του πλοίου και τη διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο, τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι οι τιμές ενοικίασης σκάφους δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τη συνολική δαπάνη που θα κάνατε ούτως ή άλλως για το καλοκαίρι. Η μεγαλύτερη δυσκολία στις διακοπές με σκάφος δεν είναι η τιμή του, αλλά το να βρείτε άλλους 5 ή 7 ανθρώπους, με τους οποίους θα έχετε τα ίδια γούστα και φιλοσοφία, ώστε να μπορέσετε να συνυπάρξετε αρμονικά, χωρίς εντάσεις και με δίκαιη κατανομή των αρμοδιοτήτων κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Μοιραστείτε αυτό άρθρο!!!
Copyright (c) 2010-2016 - Anemos rent a boat
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ