Η ενοικίαση φουσκωτών σκαφών

Η ενοικίαση φουσκωτών σκαφών, κατά την περίοδο των διακοπών, στους θερινούς μήνες, ολοένα κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Το έξοχο μεσογειακό κλίμα, ο ζεστός, αλλά όχι καυτός, ήλιος, η μορφολογία της χώρας, οι θάλασσες και οι παραλίες, συντείνουν θετικά στην ανάπτυξη του τομέα αυτού, της ενοικίασης θαλάσσιων μέσων, για τους επίδοξους περιηγητές.

Αγορά και συντήρηση σκάφους

Η αγορά και η συντήρηση ενός θαλάσσιου σκάφους θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πολυτέλεια, για τη μέση ελληνική οικογένεια. Ασφάλεια, φθορές και καύσιμα εάν πρόκειται για μηχανοκίνητο, κυριολεκτικά εκτοξεύουν το κόστος. Στα ιστιοφόρα τα έξοδα είναι λιγότερα, αλλά διαθέτουν λιγότερες ανέσεις. Εάν δε ο κάτοχος δεν έχει ιδιωτικό χώρο, με τις κατάλληλες διαστάσεις και υποδομές, για να παρκάρει το σκάφος, επιβαρύνεται και με το κόστος ελλιμενισμού, αφού θα πρέπει να το αράξει σε κάποια μαρίνα.
Τα πλεονεκτήματα μιας ενοικίασης σκάφους

Εδώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μεταφορικό μέσο, που εν προκειμένω προορίζεται κυρίως για ψυχαγωγία, θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το ψάρεμα, το οποίο χρησιμοποιείται για λίγους μόνο μήνες το χρόνο και υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Με την ενοικίαση, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέγει κάθε φορά διαφορετικό σκάφος, ανάλογα με το μέρος που θέλει να επισκεφτεί και τη μέρα, που θα το θελήσει ο ίδιος.

Η ενοικίαση ενός σκάφους είναι μια καλή λύση για μια οικογένεια, καθώς και για παρέες, που επιθυμούν να επισκεφτούν τις υπέροχες παραλίες, με τα σπάνιας ομορφιάς ύδατα των ελληνικών θαλασσών, που σε πολλές περιπτώσεις αλλάζουν χρωματισμούς, καθώς ο ήλιος λαμπιρίζει σε αυτά. Διάσπαρτα ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, με παρθένες παραλίες, θαρρείς πως περιμένουν τον περιηγητή, που εκτιμώντας την ιδιαίτερη ομορφιά τους, θα τα επισκεφτεί.

Οι όμορφες ελληνικές παραλίες

Βέβαια κάθε παραθαλάσσια γωνιά της ελληνικής γης, διαθέτει τη δική της ιδιαίτερη χάρη. Κυκλάδες, Επτάνησα, Δωδεκάνησα, Σποράδες, Αργοσαρωνικός, Ανατολικό Αιγαίο και πολλά άλλα μικρά και μεγαλύτερα νησιά, διαθέτουν αμέτρητες πανέμορφες, αλλά και δυσπρόσιτες παραλίες. Η μετάβαση ενός σκάφους σε ένα νησί δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Και αν ο καιρός τύχει να μην είναι ο κατάλληλος ή είναι γενικά απρόβλεπτος; Η ενοικίαση ενός φουσκωτού είναι και πάλι μια λύση.

Τα μικρά νησάκια

Η επίσκεψη σε μικρά νησάκια, με ελάχιστους κατοίκους και μετρημένα καταλύμματα, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Ο επισκέπτης μπορεί να εντρυφήσει σε όλο το μεγαλείο της θάλασσας, καθώς και του πράκτιου περιβάλλοντος. Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει και η δυνατότητα για διανυκτέρευση στο σκάφος. Συνήθως υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι, ώστε καθείς να αφήνεται στην αγκαλιά του Μορφέα, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, εισπνέοντας το ιώδιο της θάλασσας, γεμίζοντας τα πνευμόνια του με καθαρό αέρα και βιώνοντας αυτή την ομορφιά με όλες τις αισθήσεις του.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τις καλοκαιρινές διακοπές, αυτές καθεαυτές, να αποτελούν μια πολυτέλεια, μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις δυνατότητες μιας οικογένειας, η ενοικίαση των σκαφών, μπορεί να προσφέρει λύσεις για όλα τα βαλάντια. Με την κατάλληλη οργάνωση και τον περιορισμό των δαπανών, οικογένειες και παρέες μπορούν να απολαύσουν αξέχαστες καταστάσεις, με μοναδικές εμπειρίες.
Μοιραστείτε αυτό άρθρο!!!
Copyright (c) 2010-2016 - Anemos rent a boat
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ