Φθινόπωρο: η καλύτερη εποχή για ενοικίαση σκάφους σε απίστευτες τιμές

Οι ενοικιάσεις φουσκωτών σκαφών και ιστιοπλοϊκών φτάνουν στα ύψη, όπως είναι λογικό, το καλοκαίρι. Εκατοντάδες τουρίστες, Έλληνες ή ξένοι, επιλέγουν αυτή τη συμφέρουσα λύση για τις διακοπές τους που τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις υπέροχες ελληνικές θάλασσες και να αρμενίσουν σε αυτές ξέγνοιαστα, με περιπέτεια και ανακαλύπτοντας κάθε μέρα ένα καινούριο νησί. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες το Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος γεμίζουν από σκάφη που σουλατσάρουν στην επιφάνειά τους και δαμάζουν τα κύματα με τη δύναμη του αέρα και της μηχανής κάτω από τον ευλογημένο ελληνικό ήλιο. Ωστόσο, οι ενοικιάσεις φουσκωτών σκαφών και ιστιοπλοϊκών μπορούν κάλλιστα να συνεχίσουν και το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης off-season για τους ακόλουθους λόγους που ίσως σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη και να προγραμματίζετε από εδώ και στο εξής τις διακοπές σας το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Εξαιρετικές τιμές
Οι τιμές το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με το καλοκαίρι, όπου η ζήτηση είναι μεγάλη. Όχι μόνο θα μπορέσετε να βρείτε εξαιρετικές τιμές για την ενοικίαση του σκάφους, που μπορεί να κυμαίνονται ακόμα και στο μισό σε σχέση με την υψηλή περίοδο, αλλά και οι τιμές στα νησιά που θα επισκεφθείτε θα είναι πολύ πιο οικονομικές. Έτσι, μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερες μέρες διακοπές αλλά και να επισκεφθείτε νησιά, όπως η Μύκονος, τα οποία είναι πολύ ακριβά υπό κανονικές συνθήκες.

Ήπιος καιρός
Μπορεί όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι να μας έρχεται στο μυαλό ο καλός καιρός (αφού άλλωστε το λέει και το όνομά του), όμως στην πραγματικότητα ο καιρός τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να είναι πολύ κουραστικός. Σκάφος σημαίνει ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο, οπότε ο καύσωνας σίγουρα δεν βοηθάει. Το φθινόπωρο η θερμοκρασία είναι ακόμα υψηλή για μπάνιο στη θάλασσα, όμως ο ήλιος δεν καίει τόσο πολύ, η μέρα είναι λίγο μικρότερη και έτσι η διαδρομή με το σκάφος είναι πολύ πιο ευχάριστη και δεν κινδυνεύει κανείς από ηλίαση ή θερμοπληξία. Τι καλύτερο από το να απολαμβάνουμε τα θετικά του καλοκαιριού χωρίς τα αρνητικά του;

Χαλαροί ρυθμοί
Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και αυτό συνεπάγεται ότι σε κάθε νησί οι τουρίστες κατακλύζουν κάθε γωνιά. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να βρει κανείς θέση στο λιμάνι ειδικά των δημοφιλών νησιών, ενώ και οι υποδομές στα νησιά είναι επιβαρυμένες και μπορεί κανείς να χρειαστεί να περιμένει ακόμα και ώρες, για να βρει τραπέζι για φαγητό ή για να πιει ένα ποτό δίπλα στη θάλασσα. Το φθινόπωρο είναι όλα πολύ πιο ήρεμα, οι άνθρωποι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους σαφώς λιγότερους τουρίστες και εσείς δεν χρειάζεται να κλείνετε εκ των προτέρων θέση στα λιμάνια ούτε να περιμένετε σε ουρές για τα μουσεία ή τις ξαπλώστρες στην παραλία. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από χαλαρές, απρογραμμάτιστες διακοπές; Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους ντόπιους, να συζητήσετε μαζί τους και να ανακαλύψετε την κρυφή πλευρά του προορισμού που επισκέπτεστε.
Μοιραστείτε αυτό άρθρο!!!
Copyright (c) 2010-2016 - Anemos rent a boat
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ